Wrap up 2016

Van Lelystad tot Rio, van olympische Lasers tot  IMOCA Open 60’s, solo of volledig bemand, Zeilhelden was er bij. Wat was het een mooi, druk en divers zeiljaar, 2016. Hieronder geen saai jaaroverzicht , maar een subjectieve wrap up van ‘onze’ evenementen uit het afgelopen jaar. ‘Wij’ als Team Zeilhelden of ‘wij’ als gastblogger, tijdelijk redacteur van de website of Facebook pagina. Of als fotograaf of vlogger bij een evenement waar geen zeilmedia bij aanwezig zijn, maar waar je wel aandacht voor wilt. Als het voldoet aan onze tagline Grensverleggend – Buitengewoon – Persoonlijk, dan maak je kans dat je tijdelijk op Zeilhelden mag publiceren. Team Zeilhelden bestaat grotendeels uit zeilende media-professionals die graag buiten spelen. En dat is goed gelukt in het afgelopen jaar. Op naar meer mooie, bijzondere en persoonlijke verhalen. Liefst een beetje buiten de gebaande paden. Off course 😉

Team Zeilhelden

 

Zeilhelden aan het woord bij Zeilhelden Vertelt! In januari met Klaas Wiersma en Gerrit Hiemstra en in november live verslag van de start van Pieter Heerema bij de Vendée Globe.

1919385_1058411317542674_2780080417266511321_n

zeilhelden-vertelt_vendee-globe_6_november_2016

 

Met Zeilhelden vlogger Daphne van der Vaart op de nationale botenbeurs: Wat brengt jou naar de Hiswa?

 

En soms moet je een beetje buiten de kaders denken als je snel een goed verhaal wilt. Al in maart spraken we, via Periscope, met Alex Thomson over de deelname van Pieter Heerema aan de Vendée Globe.

 

Ons stokpaardje is Regatta Radio. Twee keer waren we live bij een zeilevenement: de 50 Mijl in Lelystad en de 24 uurs in Medemblik. Bij dat laatste evenement doen we op Youtube live verslag van de binnenkomst van de schepen. #pimpyouroldschoolmedia
rr-tweet

 

ZH Camjo’s kom je overal tegen, onder andere bij het WK 29er, op de Eendracht en bij de eerste Zeilhelden Masterclass op de Boudragon.


Minstens één keer in de week publiceren we een column en daarvoor hebben we een diverse groep columnisten aan ons weten te binden.  Onze columnisten weten steeds weer originele invalshoeken te bedenken bij actuele onderwerpen. Op deze column kregen we nogal wat reacties. Maar wij kunnen ons wel vinden in de brede benadering van de Olympische Spelen door columnist Yvette Ross die zelf in Rio woont.

 

Waar we ook super trots op zijn, dat is het interview met Carlo Huisman, de enige Nederlandse zeiler in de America’s Cup. Zeilhelden reporter Saskia Poelman had een goed gesprek met hem tijdens de wedstrijden in Portsmouth, maar het uiteindelijke interview moesten we in het engels publiceren van Emirates Team New Zealand.

carlo-huisman

 

De start van de Vendée Globe was zeer bijzonder om mee te maken en mooi dat we dat konden delen met zeer veel zeilers (en onze accreditatie met een ander zeilmedium ;-))
14693782_685116881650804_3160814987455234048_n

 

Voor Zeilhelden mocht Daphne van der Vaart Team AkzoNobel schipper Simeon Tienpont interviewen. Daphne mocht alles vragen en dat zorgde soms voor een, bij vlagen, hilarisch gesprek. Het hele interview en de rondleiding op de boot is op ons Youtube kanaal te zien.

 

Op de valreep van het oude jaar introduceerden we een nieuwe rubriek: De Zeiltas van ….. Wat is persoonlijker dan vertellen wat jij in je zeiltas meeneemt? Beroepszeiler Timo Hagoort bijt het spits af.

 

Laatste hoogtepunt van 2016 was het bezoek van Team Zeilhelden aan het hoofdkwartier van de Vendée Globe organisatie in Parijs. Zeilhelden reporter Riemer Witteveen sprak tijdens de live uitzending op FB met Pieter Heerema en wist ook nog nieuws te melden.
riemer-parijs

 

Op een Grensverleggend – Buitengewoon – Persoonlijk zeiljaar.

rr

 

Reacties

Reacties