Granola in de pan
Wellicht ben ik ondertussen wat laat met die hele Granola Hype … en of het nu werkelijk een groot verschil is met de versie uit de oven weet ik niet. Maar toen ik er achter kwam, dat je het ook gewoon in de pan kan klaarmaken, kon ik het niet laten. Alles wat makkelijker kan; is tenslotte het proberen waard, in de kombuis.
Die saaie vlokken worden toch ineens een pak spannender, eens de textuur en smaak worden aangepast. Gooi er nog wat noten en gedroogd fruit tussen en je zat nog nooit zó snel aan de ontbijttafel!
Ingrediënten
- 200 gr havermoutvlokken
- 40 gr gehakte noten, sesamzaadjes, …
- 1 el boter
- 2 el honing, siroop,…
- kaneel (naar smaak)
- een beetje zout (naar smaak)
- een handvol rozijnen of gedroogd fruit
Recept
- Meng alle ingrediënten door elkaar en doe ze in een pan op middelhoog vuur
- Bak gedurende 5 à 10 minuten en roer regelmatig
- Eens de havermout een gouden kleurtje krijgt, zet je het vuur uit
- Laat afkoelen en voeg vervolgens de rozijnen of het gedroogde fruit toe
Lynn