Jirja Setting Sail: Last Minute Sailor!

Jirja zeilt met Luc Overtoom mee van Bermuda naar de Azoren. Deze etappe is de voorlaatste etappe van Luc ’s project Setting Sail for Cancer Research. Met dit project zeilt Luc Overtoom de wereld rond om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

diagramEr is een klein tijdsverschil met Bermuda. Om precies te zijn, het is daar 5 uur vroeger. Dit betekend dat wanneer je om negen uur in Bermuda iets kan gaan doen, en dat werkt niet, en je wil dat dan als alternatief in Nederland laten doen, het hier inmiddels 2 uur is. Op Bermuda gaat alles in een beetje een Caribisch tempo. Dus! Om 4 uur NL tijd kreeg ik telefoon van Luc, mijn schipper voor de komende maand, dat de onderdelen voor de furler niet in Amerika te krijgen waren en het wel eens een maandje of wat kon gaan duren.  Dat past niet helemaal in het schema!

Nu had ik vanmorgen al met Pieter (Kok van Rake Rigging) gebeld en het probleem voorgelegd.  Geen enkel probleem ik bel zo de leverancier en dan regelen we het.  Op het moment dat ik een lijst met spare parts had, zat Pieter in de auto, hij heeft zichzelf er tussenuit geknipt en mij het tel nr van Sebastiaan de importeur van Pro- Furl gegeven. Super! Die had de onderdelen niet liggen, maaar!!! Kon mij wel weer doorverwijzen naar De firma de Groot in Stavoren.

You are a lifesaver! Nee! Dat ben ik niet, ik ben een Last Minute Sailor.

Tuigerij de Groot Stavoren Wat een helden zijn dat! Zij hebben  zelfs twee een nieuwe furlers liggen, en hij wil die voor ons uit elkaar sleutelen zodat ik de onderdelen maandag naar NY kan vliegen, om ze daar precies bij Luc af te kunnen geven, die ze weer mee naar Bermuda kan nemen!  En! Ik mocht vanavond nog langskomen! (wat ik niet doe want dan heeft de beste man echt geen avond) Mega super de super service echt, ik kan niet anders zeggen.

Direct Luc gebeld, die sprong bijna een gat in de boot, maar deed snel zijn vreugden dansje op de steiger. You are a lifesaver! Nee! Dat ben ik niet, ik ben een Last Minute Sailor, dat wel!

Morgen dus geen Van Uden Reco voor Jirja, maar een tripje Stavoren. Iemand in Stellendam nog iets nodig uit die buurt? Ik ben er dan toch!

Jirja

De aanleiding van deze last minute actie  http://www.setting-sail.nl/5_350_Pech.aspx

Reacties

Reacties