Winterzeilen

panic attack

Het winterzeilen in Nederland is een bijzonder fenomeen, vaak ligt er vlak voor de start een laagje ijs op het dek op de hele koude dagen en is het de vraag of het wedstrijdcomité de race door laat gaan. Daarnaast speelt de wind ook vaak een aanwezig rol en scheert deze met hoge snelheden over het water. Eigenlijk komt het erop neer dat het als guur betiteld kan worden op dit soort dagen en zitten we vooral dik ingepakt aan boord om niet kou kleumend de races te moeten varen.

Het team “Panic Attack” met Nederlandse teamleden, die wonen op Sint Maarten, heeft het wat dat betreft een stuk beter voor elkaar. Zij zeilen de winter door in korte broek en tshirt en hebben vorige week een prachtige start beleefd tijdens de Budget Marine Challenge 2016 op het zonovergoten Caribisch eiland Sint Maarten met hun Open 7.50. Tijdens de Heineken Regatta van 2015 heb ik mee mogen zeilen en voeren we vooral de laatste dag een aantal prachtige races en kampten we de overige dagen met materiaal problemen. Daar lijken ze nu, in voorbereiding op de aankomende 36e Heineken Regatta van 3 – 6 maart, geen last van te hebben.

De film van Team Panic Attack laat prachtige beelden zien van de team voorbereidingen op de komende Heineken Regatta en geeft een prachtige impressie weer van de omstandigheden in de winter op de wateren van dit bovenwindse eiland. Het team zeilt in 2016 onder leiding van schipper Jan van den Eynde meerdere races in de Carieb met grootzeil trimmer Jory, Pitman en Spinnaker Thijs, Bowman Jeroen en Genua trimmer Bart.

Willem Jan Landman

Reacties

Reacties