Fairblog: Er is nog zo veel te leren

10268635_636594909720918_5750025001402010470_n

Zondag ochtend, al halverwege deze wacht denk ik dat dit een van de mooiste ochtenden in mijn leven gaat worden. Het leven loopt niet over van volmaakte momenten maar ze bestaan, om mijn vriend Jan Ducheyne te citeren. Na een lange nacht waarin we een aantal keer overstag moesten, normaal niet zo’n probleem maar omdat we maar met tien man aan boord zijn is het dan all hands on deck dus weinig slaap, werd ik vanochtend wakker en de zon kwam net op. Windkracht 5 vanuit het zuidoosten maakt dat we prachtig hoog aan de wind de mona passage door kunnen denderen. En denderen dat doen we, met zeven en een halve knoop en golven over de boeg. Ik weet weer waarvoor ik leef. de zon is steeds warmer en de wind maakt het aangenaam. Onze laatste dag in de Caribbean sea. Daar sta je dan, in februari met een zonnebril op. Tegen het verbranden toch maar wat zonnecreme gepakt en de geur doet me altijd aan vroeger denken: de vakanties met mijn ouders in Zeeland en Schoorl. Om ons heen vliegen allerlei grote vogels en het is prachtig ze te zien duiken als ze een visje zien. Dat is iets wat ik wil leren: de namen van de vogels. Dit is ook zeilen op zee: plannen maken voor later aan wal. Er is nog zo veel te leren en te zien. Ik wil graag de sterrenstelsels weten en dan de namen van de vogels om maar een paar dingen te noemen. Al die prachtige zeevogels die om ons heen vliegen. Maar eerst het schip hoog aan de wind houden, alle zeilen op met de boeg hoog aan de wind: richting de oceaan. Ahoy!

Wiebe Radstake #Fairtransport

1929958_981779495229049_7285876970697466521_n

 

Reacties

Reacties