MHS adventure, epiloog

Als één van de opstappers en als eerste dame aan boord van de “Seahorse”, met het vertrek van zijn maatje Lex, lees je hier in mijn blog mijn ervaringen beschreven vanuit een vrouwelijk oogpunt. Het schetst een beeld van een bijzondere reis met een licht humoristisch inslag, wellicht soms wat onbeschaamd, maar bovenal recht vanuit mijn hart…

Wie ben ik?! Ik ben Brigitte en ik woon samen met mijn zoon van 9 op de tweemast tjalk ‘Horizon’ in de haven van Lelystad Haven. Het leven op en aan het water is voor mij het leven in zijn puurste vorm…

IMG_1289Ik ben nu al weer enige weken in Nederland. De eerste dagen na mijn thuiskomst, zijn eerlijk gezegd in een roes aan mij voorbij gegaan. Ik heb m’n familie, vrienden en collega’s gesproken. Zij hebben mijn enthousiasme over zich heen laten komen en mijn uitvoerig relaas over deze reis in meer en mindere mate van enthousiasme aangehoord.
En met de terugkeer in de routine van alle dag, ebt langzaam de euforie van mijn reis weg. Dat ‘triggerde’ mij om mijn ervaringen op te schrijven. Al schrijvend passeren de herinneringen nogmaals de revu en herbeleef ik deze mooie en soms ook minder mooie momenten opnieuw welke zowel een lach als ook een traan oplevert.

Andries is inmiddels al weer een etappe of wat verder en daarmee dichter bij zijn doel; Ibiza. En met elke etappe een andere opstapper of meerder opstappers aan boord. Mensen waarvan ik hoop dat hij/zij met net zulke mooie ervaringen opgeslagen in zijn/haar geheugen als ik, weer huiswaarts keert. En alles natuurlijk uitgebreid gedocumenteerd in zijn posts en de nog komende filmpjes…

For now, I’ll set my own sails and sail of to whatever there is at the Horizon! CU! Brigitte

Wellicht vraag je je af wat mijn beweeg redenen waren om mee te gaan… Dat zal ik je vertellen; Niet alleen omdat ik nu eenmaal in ben voor spontane acties en avontuur, maar ook om zelf met mijn eigen ogen te zien en te ervaren, wat Andries voor ogen heeft. Dat wat je ziet in zijn filmpjes is ook echt hoe hij is, no filter, no censuur. Puur, eerlijk, open en enthousiast. Maar ook serieus en doordacht. Het is niet zo, zoals wellicht sommige mensen van mening zijn, dat hij in 7 sloten tegelijk springt. Hij stippelt de route uitvoerig uit en gaat wanneer de weersomstandigheden het toelaat. Hij heeft een duidelijk doel voor ogen, maar geen haast. Hij hoeft en moet niks en doet het omdat hij ervan wil genieten. En ja, hij heeft, in de ogen van vele mensen, een klein, oud stalen scheepje. Maar wel een die hij zelf volledig heeft gefinancierd, een die goed zeewaardig is en wat prima zeilt! Ook heeft hij niet al die dure geavanceerde navigatie/GPS systemen tot zijn beschikking. Wat voor velen ook weer voer voor discussie is. Maar een I-phone/I-pad met alle benodigde kaarten welke draait op GPS, dus internetverbinding is niet nodig, en een Marifoon is eigenlijk het minimale wat je nodig hebt. Dit in combinatie met gezond verstand, een dosis positiviteit, improviserend vermogen en twee rechterhanden zorgt dat je met deze eenvoudige middelen heel ver kunt komen! En vergeet niet, over de jaren heen zijn vele zeilers ooit ook zo begonnen!

Andries zijn motto is; ‘20 years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did’.
En zo is het! Waarom wachten met het naleven van je dromen en het ondernemen van dit soort avonturen totdat je 67 bent, als deze pensioengerechtigde leeftijd al niet nog meer wordt opgerekt. Dit met de zeer aannemelijke kans dat je het tegen die tijd, om wat voor reden ook, niet meer kunt doen. Waarom wachten tot je die grotere/ duurdere/uitgebreidere boot bij elkaar heb gespaard. Waarom wachten tot de kinderen de deur uit zijn. Waarom wachten?! Het leven wacht niet op jou, dat gaat wel door. Je leeft maar 1x! Dus leef bij de dag en doe dat wat je gelukkig maakt en doe het nu! En met deze boodschap sluit ik dit feuilleton af.
Ik wil jullie lezers danken voor jullie likes, comments and shares! Ook alle mooie, enthousiaste en positieve reacties welke ik op mijn schrijven langs de diverse andere wegen heb mogen ontvangen! Het heeft mij een geheel nieuwe ervaring opgeleverd en mede hierdoor heb ik mooie mensen gesproken en mogen ontmoeten. Wie weet volgt er weer een nieuw avontuur en zal ik dit ook met jullie delen! For now, I’ll set my own sails and sail of to whatever there is at the Horizon! CU!

Reacties

Reacties