Team LYD/Zeilhelden: Ingehaald door de zon


Jerno, Sander, Annejon en Matthijs van Team LYD/Zeilhelden varen de Coldhanded Cup in Lelystad Haven. Maar eerst moest de boot naar Lelystad gevaren worden.

Vrijdagmiddag kwamen we voor het eerst bij elkaar namens het Live Your Dream en Zeilhelden.nl team. Het team bestond die dag uit Jerno, Sander, Tristan, Jules en ik. Het was een prachtige najaars-dag met een zonnetje en een zuchtje wind, goed voor 7 à 8 knopen. De dag stond volledig in het teken van elkaar en de boot leren kennen. De delivery van de Maxfun 25 van Naarden naar Lelystad was daar een uitstekende gelegenheid voor. Na een korte briefing waarin we onze visie op het team deelden, de veiligheid doorspraken en de laatste lijnen uit de knoop haalden waren Jerno, Sander, Tristan en ik klaar voor de delivery. Jules ging met de auto en de trailer naar Lelystad zodat wij alle ruimte hadden om de boot te testen. Helaas was de wind pal tegen en hebben we vooral de aan-de-windse rakken kunnen verkennen. Hierbij hebben we gelet op de trim van het groot zeil en de fok om zo snel mogelijk in de haven van Lelystad in te varen. Door de weinige wind duurde dit helaas langer dan gepland waardoor we ingehaald werden door de zonsondergang. Dit zorgde voor een onverwachte nachttraining. Het werd ondertussen vrij donker en koud maar de sfeer was nog erg goed. Na een paar slagen in de duisternis kwam Jules ons samen met de havenmeester en een enorme rib ophalen. Dat was voor ons best fijn omdat we zo alvast wat spullen konden opruimen en eenmaal in de haven de dag snel af konden sluiten met een biertje. Het was een mooie dag en op deze manier heb ik een leuk beeld gekregen van wat het Live Your Dream en Zeilhelden.nl team precies inhoud. Helaas zal ik het komende seizoen niet mee gaan varen maar goed, wie weet wat volgend jaar ons brengt…

Annejon, 16 oktober 2015

Reacties

Reacties

Geef een antwoord