Over oude schepen die niet vergaan

oude schepen

Joke Noppers en Saviël (Daphny van den Ing) hebben hun passie voor water schepen en kunst gemeen. Vanaf 29 augustus tot 26 september exposeren beiden in de Hiva Oa Art Gallery te Lelystad.

Geboren op een tjalk, als kind van een schippersfamilie, had Saviël altijd al ‘iets’ met water. Toen ze door ziekte een jaar lang gedwongen het bed moest houden, heeft ze leren tekenen. Vooral schepen zijn een geliefd onderwerp, omdat deze voor haar voor vrijheid en rust staan. Sindsdien is ze bij binnenvaartschippers bekend om haar gedetailleerde scheepsportretten.

Joke Noppers leerde pas op latere leeftijd zeilen, maar is sindsdien gegrepen door het ‘zeilvirus’. Ze is vooral bekend van haar blog KeepItSimpleSailing. In dit blog kan ze meerdere passies kwijt, een liefde voor zeilen, schrijven, fotografie, maar ook voor tekenen en schilderen. De reisverhalen in dit blog zijn rijkelijk geïllustreerd met foto’s en tekeningen.

In de expositie staat het varend erfgoed van de Verenigde Oost-Indische Compagnie centraal. De potloodtekeningen vallen op door hun grote aandacht voor detail. De galerie is open op de zaterdagen vanaf 13:00 en op afspraak.

Reacties

Reacties

Geef een reactie