Haagse modellen: Woonzorgcentrum Rivierenbuurt, Christoffel Plantijnstraat 3, Den Haag

Copyright: Denicolai & Provoost, West Den Haag / foto: Jhoeko

Ook deze zeilboot maakt deel uit van het zorgcentrum. Als kind zag Mevrouw Hazenbroek een V2 overvliegen richting Engeland en ze hoorde dat hij haperde. Ze ging schuilen in een telefooncel. Levensgevaarlijk! riep een bankdirecteur en haalde haar binnen. De raket kwam iets verder neer op een wijk in Den Haag. Enkele jaren na de oorlog gaf Von Braun toe dat het ontwerpteam, ook na controle van alle berekeningen, in eerste instantie allerminst overtuigd was van de luchtwaardigheid van de V2. Niemand wist zeker of de raket met een snelheid van vijfmaal het geluid stabiel bleef zonder te gaan tuimelen. Houtduiven zijn bekend voor hun snelle vlucht en scherpe blik. Ze voeden zich met allerlei zaden, met name eikels en beukennootjes, die ze geheel doorslikken. Het gebeurt wel eens, tijdens een doortocht onder eiken en beuken, dat men verrast wordt door een stortbui van hun vruchten, ontsnapt aan de rotzooiende snavels hoog tussen de takken.

Voorafgaand aan de VOR-stopover in Scheveningen toont Zeilhelden dagelijks een selectie uit modelschepen in Den Haag, tentoongesteld op vensterbanken, zichtbaar vanaf de straat.

Reacties

Reacties

Geef een reactie