Test je kennis over de VOR #3


Het antwoord op de vraag van gisteren is 110 zakken aardappelen. De bemanningen zelf hebben al veel dingen bedacht om gewicht aan boord te besparen: Slaapzak en bed delen, handvat tandenborstel afzagen, elk bemanningslid heeft maar een zak voor al zijn spullen. Heel weinig kleren meenemen (max 2 paar per persoon). Geen boeken en tablets meenemen, geen eigen spullen meenemen, wel nemen ze een Ipod met muziek mee om in de drukte te kunnen slapen. Alles uitpakken (geen verpakkingsmateriaal) en alles in handige stevige zakken. Alles per dag verpakken, dus eten voor de hele bemanning in een zak per dag.
Dan de vraag voor vandaag. In de derde etappe van Abu Dhabi naar Sanya (China) zagen de zeilers veel plastic in het water. Plastic soep begint al op je eigen stoep, door het laten rondslingeren van plastic afval. In de oceanen drijft nu al plastic afval zo groot als Rusland. Heb je enig idee hoeveel dieren dat jaarlijks het leven kost?
Deze vraag komt uit het lespakket voor basisscholen dat speciaal is gemaakt door Podium, een bureau gespecialiseerd in educatieve communicatie.

Reacties

Reacties

Geef een reactie