Haagse modellen: Woonzorgcentrum Rivierenbuurt, Christoffel Plantijnstraat 3, Den Haag

Copyright: Denicolai & Provoost, West Den Haag / foto: Jhoeko

Deze zijtrawler maakt eveneens deel uit van de verzameling van het zorgcentrum. Volgens de inwoners behoorden de schepen toe aan een dame die hier geleefd heeft. Toen ze kwam te overlijden, heeft het centrum de boten gekregen. Zo is er ook nog een staande klok. Bij deze vissersboten laat men de netten vanaf het voordek over de stuurboordzijde te water. Voor Scheveningen werd de eer- ste zijtrawler pas in 1954 in gebruik genomen om op haring te vissen. De relaties tussen insecten en planten leiden tot verschillende vormen van symbiose, hetzij onderling of met andere levende wezens. Men spreekt van wederzijds voordelige verhoudingen. Houteters geven bijvoorbeeld in hun verteringskanaal onderdak aan eencelligen, uitgerust met enzymen, die hen in staat stellen om cellulose te verteren.
Voorafgaand aan de VOR-stopover in Scheveningen toont Zeilhelden dagelijks een selectie uit modelschepen in Den Haag, tentoongesteld op vensterbanken, zichtbaar vanaf de straat.

Reacties

Reacties

Geef een reactie