Sanya: the place to be?

Het Volvo Ocean Race Village is vrij klein. Op een welkomstdiner waarbij alle bemanningen en familie zijn uitgenodigd vinden we alleen de schipper van Dongfeng Race Team, Charles Caudrelier en een aantal leden van zijn team. Waren de andere teams niet op de hoogte of waren ze misschien niet geïnteresseerd? Op het podium staat een ´belangrijke´ Chinese man in het mandarijn zijn speech te geven, engels komt er niet aan te pas. Het lijkt erop dat hier niet goed over na is gedacht. In de Race Village hoor ik geluiden dat men niet al te blij is met deze stopover. Mede de moeilijke route en vaak weinig wind maakt het een leg die niet favoriet is onder de meeste zeilers. Ook is er relatief weinig te doen in de Village in tegenstelling tot bijvoorbeeld Cape Town of Abu Dhabi. In Sanya zelf is weinig te zien van dit evenement. Het overgrote deel van het Chinese publiek dat de Race Village bezoekt lijkt dan ook geen flauw benul te hebben welk wereld sportevent er in hun stad plaatsvindt. Welke Chinese stad zal de volgende keer als stopover fungeren? Misschien Shenzhen, Shanghai, Yangzhou of toch weer Qingdao? Qingdao ademt het woord ´zeilen´. Het is de olympische basis voor het zeilen in China. Shenzhen, Yangzhou en Shanghai zijn steden die een mooie ligging hebben en ook beter te bereiken zijn voor de shore teams en familie. Shanghai is bovendien een wereld beroemd handelscentrum. Deze stad zou de sport beter kunnen promoten dan Sanya.
Mitchell Greven/Sanya

Reacties

Reacties

Geef een reactie