Haagse modellen: Ton Kuiper , Scholstraat 8A, Den Haag/ Scheveningen

Copyright: Denicolai & Provoost, West Den Haag / foto: Jhoeko

Dit is de SCH.33 uit de verzameling van Ton Kuiper. Op een rechtszitting naar aanleiding van de aanvaring in 1972 verklaarde hij het volgende: Op welk tijdstip al­les gebeurde, weet ik niet precies te vertellen. Zelf heb ik ook nog op de radar gekeken en heb de echo van een ander schip aan bakboord van ons op het scherm gezien. Deze echo be­vond zich voorlijker dan dwars. Ik heb geen mistseinen van het ander schip gehoord. Plotseling kwam het ander schip in het zicht op drie streken voorlijker dan dwars aan bakboord. Welke koers dit schip stuurde, weet ik niet, doch als wij
Noord per kompas voorgelegen zouden hebben, schat ik dat het ander vaartuig ongeveer O.N.O. gestuurd zal hebben. Bij het in het zicht komen van het ander schip, stuurde de schip­per mij naar beneden om de mensen te waarschuwen. Op het moment dat ik bij de hutten was aangekomen, vond de aan­varing plaats.
Voorafgaand aan de VOR-stopover in Scheveningen toont Zeilhelden dagelijks een selectie uit modelschepen in Den Haag, tentoongesteld op vensterbanken, zichtbaar vanaf de straat.

Reacties

Reacties

Geef een reactie