Blog #7 – Wat een ontvangst thuis in Den Haag

Maar ook op de kant was het druk, zowel op de havenhoofden als in de haven zelf. Op de havenhoofden stonden zelfs supporters met een Groningsevlag, dank daarvoor. En ook bij de steiger stond het rijen dik met vrienden en familie en heel veel mensen die ik nog nooit eerder had gezien. Maar die mij wel kenden. Een nieuwe maar onvergetelijke ervaring.

Waanzinnig! Wat een ontvangst afgelopen zondag, fantastisch. Al voor IJmuiden haakte de eerste volgboten met fans aan om ons richting Den Haag te begeleiden. En hoe dichter we bij Den Haag kwamen hoe meer boten erbij kwamen.

Prominent aanwezig was sleepboot de Elbe met onze hoofdsponsor JAJO, de verschillende kleinere boten van onze sponsor Batenburg Techniek N.V. en een fregat van de Marine met gasten van DutchSail en ik heb zelfs enkele mensen op een Sup gezien.

Maar ook op de kant was het druk, zowel op de havenhoofden als in de haven zelf. Op de havenhoofden stonden zelfs supporters met een Groningsevlag, dank daarvoor. En ook bij de steiger stond het rijen dik met vrienden en familie en heel veel mensen die ik nog nooit eerder had gezien. Maar die mij wel kenden. Een nieuwe maar onvergetelijke ervaring.

Over het resultaat, een derde plek. Waardoor we nu steady tweede overall staan. Tot de laatste nacht hebben we mee kunnen strijden om de overwinning. 

Na een korte nacht was het maandag alweer vroeg dag met media verplichtingen bij zowel radio als tv. Gelukkig hoef ik het net als aan boord niet alleen te doen en hebben ook veel van onze andere zeilers een rondje langs de media gedaan. Hoogtepunt voor mij was maandag toch wel de kidspersconferentie. 300 kinderen die echt de allerleukste en meest originele vragen stellen. Hopelijk hebben we er een paar kunnen inspireren met onze antwoorden.

Dit was hem voor nu. We moeten weer aan de bak! Vanavond hebben we onze briefing voor de In-Port Race van woensdag en de Leg start van donderdag. Maar voordat we vanavond met zijn allen vooruitkijken kookt mijn moeder eerst voor het hele team. Heerlijk!

Jelmer van Beek, schipper Team JAJO in The Ocean Race

Reacties

Reacties