It’s a wrap: Korte pitstop The Ocean Race was een rollercoaster

Van Rosalin Kuiper die als een popster werd binnengehaald tot een dramatische start van de laatste etappe. bij de stopover van de Ocean Race in Scheveningen kwamen alle emoties voorbij. En Zeilhelden was daarbij om jullie de verhalen van de zeilers te laten zien. Ook toen iedereen al weg was en shore crew van Guyot en 11th Hour nog keihard aan het klussen zijn om de schade van de aanvaring weg te werken.

Ivi van der Mark (JAJO) over waarom ze de zeilsport zo breed ondersteunen

Het bedrijf JAJO is heel goed bezig met het stimuleren van jong zeiltalent. Met Team JAJO de V65, met Dutch Sail op foilende 69F’s en sinds kort ook met de Youth America’s Cup. Ze werken aan een een heel nieuwe generatie zeilers. Zo vernieuwend en zo breed is het nog niet vertoond in Nederland. Waarom doen ze dat? Waarom stoppen ze zoveel tijd, geld en energie dat niet direct hun core bussiness is? Ik vraag dat aan Ivo van de Mark, CEO, zeg maar eind-baas van het bouwbedrijf.

Rosalin Kuiper geeft ‘zeilmeisje’ een nieuwe betekenis

Ze is zo goed als de wereld rondgezeild en bijna iedere stopover is zij door een familielid verwelkomd, maar de ontvangst in Den Haag met honderden uitzinnige fans was boven alle verwachtingen. En heel erg niet Nederlands ook. Alsof een popster werd binnengehaald, zo scandeerde het publiek haar naam. En omringd door het mediateam moest zij zich een wegbanen naar het podium. Willem-Alexander en Máxima hadden haar persoonlijk binnengehaald. Ook dat is een unicum in de zeilwereld. En vlak voor ze haar prijs in ontvangst nam, greep ze nog even de kans om aan te geven hoe belangrijk het is dat de zeilsport diverser en inclusiever wordt. Het begrip ‘zeilmeisje’ heeft een nieuwe invulling gekregen.

Schipper Jelmer van Beek heeft honger naar een podiumplek

Hoe zag deze etappe er voor Navigator Max Deckers uit?

Voordekker Jorden van Rooijen moest keihard aan de bak!

Gert jan Poortman: ‘We mogen trots zijn op dit evenement’

Hij is ambassadeur van de Ocean Race bij de stopover in Den Haag, best een eervolle functie, maar had hij niet liever op een van de boten gestaan? Het voordek dat is toch zijn vaste plek en als coach van het Rotterdam Offshore Sailing Team kent hij veel van de talenten die nu de race meevaren? Nee hoor, voor Gerd Jan Poortman is het een enorme eer om namens de gemeente Den Haag en heel Nederland deze gelauwerde zeilers binnen te halen. De hele week is het feest in Scheveningen, met dagelijks bandjes en presentaties van de zeilteams. “We mogen trots zijn op dit evenement”, zegt Poortman.

Laatste uren chillen op het strand met Laura en Jorden

We spraken Jorden van Rooijen en Laura van Veen vlak voor de start van de laatste etappe van de Ocean Race Sprint Cup. Even het gevoel van thuiskomen en quality time met familie nog vasthouden, maar dan weer door en vol geven, want er valt nog winst te behalen.

Het Geheime Wapen van Annete Duetz en Odile van Aanholt: Een Koffiezetapparaat!

Het is een drukke tijd voor de regerende wereld- en Europese kampioenen in de 49er FX klasse, Annete Duetz en Odile van Aanholt. Toch hebben ze, midden in hun intensieve voorbereidingen op de Olympische Spelen in Marseille, de tijd om de stopover van de Ocean Race in Nederland mee te maken. Duetz en Van Aanholt zijn geen onbekenden als het aankomt op het trotseren van de golven en het navigeren met onvoorspelbare wind. Kriebelt het om hun vaardigheden op de grotere, Ocean Race boten in te zetten of blijven ze bij vertrouwde 49er FX? In dit interview, een blik op het leven en de carrière van Duetz en Van Aanholt. Ze bieden inzicht in hun ambities, ervaringen, en, jawel, het mogelijke geheim achter hun succes: een koffiezetapparaat!

Scipper Charlie Enright van 11th Hour Racing bekijkt de schade (donderdagavond)
Er is dag en nacht hard doorgewerkt om het gat in de romp te repareren (donderdagnacht)
Het herstel van de schade gaat ongelofelijk snel, volgens een bron dicht bij het team, zet 11th Hour in om zondagnacht te vertrekken en zo nog mee te kunnen doen met de wedstrijd en in ieder geval de in port race.

Onze verslagen uit Scheveningne zijn mede-mogelijk gemaakt door het team van Zeilhelden dat daar aanwezig was (Michael, Roel, Emilie, Elisa, Almar, Kees, Qurijn, Olivier, Willem Jan,Jules) en onze supporters Helly Hansen, Nohaca en Orca Bay.

Reacties

Reacties