VVOR-blog: Triple split

Iedereen zal het met me eens zijn, de split in de echte VOR was hard nodig om het aantrekkelijk te houden. En het is toch wel erg leuk dat SCA met Carolijn aan boord en Brunel met ‘onze’ Bouwe de toon hebben gezet deze leg. De andere vier waren zo geschrokken dat ze een halve dag later ook omhoog zijn gegaan om zoveel mogelijk te verdedigen. Voorlopig ziet het er nog prima uit voor Brunel en SCA. Campbell Field (http://www.fieldyachting.com/) laat zijn licht er regelmatig over schijnen.
In de virtuele race is het niet erg anders, alleen is de vloot daar u in 3 routes aan het splitsen, boven Nieuw Guinea langs, onder Nieuw Guinea door en de lange route zoals Brunel neemt. Grappig dat de winnaars van de vorige 3 legs allemaal een andere route hebben gekozen. Met Kroosdoiker zit ik in de noordelijke route. Op het plaatje kan je zien dat Brunel dicht achter mij vaart, het gaat weer aardig gelijk op… De investering naar het noordoosten maakt mijn ranking slecht, maar de komende dagen gaan we lekker hard en hoop ik dat rond Nieuw Guinea de Doldrums toeslaan voor de andere 2 groepen. Voorlopig hangt daar echter een depressie die een beetje teveel wind achterlaat naar mijn genoegen… Dan maar zo hard mogelijk varen om dat gat te kunnen dichten!

Maarten Stuurman a/b Kroosdoiker

Reacties

Reacties

Geef een antwoord