VVOR-blog: Vlak onder de Indiase kust

Gisteren was de windvoorspelling voor vanavond vlak bij de Indiase kust beter dan een paar mijl tot flink daarbuiten, een strookje wind langs de kust en bezeild, en weinig wind op zee recht op de kop. Dat is vrij normaal hier, overdag is er door hitte boven het land bijna geen wind, de warme landmassa drukt de heersende NE wind die over de bergen komt dan weg. Maar in de avond wint de passaat het meestal weer en komt de wind van land. Dus gisteren besloten een gijp te maken richting de kust en vanmorgen vroeg aan de wind er verder naartoe te kruipen.
Toen ik echter vanochtend wakker werd was de voorspelling veel slechter en baalde ik dat ik had uitgeslapen. Toen een tijdje getwijfeld, maar uiteindelijk toch besloten bij mijn plan te blijven. En de nieuwe gribfiles vanmiddag waren weer zoals gisteren, een mooie strook wind langs het strand! En nu vaar ik op 100 meter van het strand langs de kust het hele veld voorlangs! Een hele rits waypoints uitgezet om niet vast te lopen maar wel zo strak mogelijk langs het strand te varen! Ik durf bijna niet te gaan slapen, zo strak langs het strand, maar elke meter telt…
Gelukkig hebben wij hier geen last van onverlichte vissers, vis- en kreeftenpotten en zo. Want daarom blijven de echte boten midden op zee, voor hun was dit een Russische loterij geweest.

Maarten Stuurman a/b Kroosdoiker

Reacties

Reacties

Geef een reactie