VVOR-blog: Onderweg naar Pulau

We zijn al weer bezig met de elfde dag. Op 3 Januari vertrokken we uit Abu Dhabi. 4642 Nautische mijlen voor de boeg. Onderweg naar Sanya- China. Die eerste dag ging ik al de fout in. Voordat ik bij de straat van Hormuz aan zou komen had ik al ca. 2 uur op de rotsen van een eilandje in de Perzische Golf gelegen.
De Straat van Hormuz uitkomende ben ik langs de kust van Iran gegaan om het hogedrukgebied voor de kust van Oman te vermijden.  Bij Pakistan heb ik een zuidoostelijke koers aangehouden. En onderweg naar Sri Lanka kroop ik steeds dichter naar de kust van India.
Ik heb me toen vooral laten leiden door de 4-daagse verwachting van de Zezo-tool. Nu wordt het moeilijk. Volgens de verwachtingen krijgen we straks te maken met meerdere gebieden met weinig wind voordat we de boei bij Pulau We gaan ronden. Als de windverwachting niet te veel verandert dan probeer ik de zo kort mogelijkste route aan te houden maar verwacht over anderhalf à twee dagen een wat noordelijker koers te moeten varen om een windarm gebied te vermijden alvorens ik bij Pulau We aankom. Voor zaterdagavond hoop ik de boei bij Pulau We te ronden.

Marieke a/b Chicken tonight

Reacties

Reacties

Geef een reactie