#VVOR-blog: De keuze is meer wind of minder mijlen

Al 19 dagen onderweg in de race naar Kaapstad. Gestart op plaats 32526 in Alicante, nu op plaats 746 en nog ruim 2100 mijl voor de boeg.
Doldrums redelijk doorgekomen. Het traject van Fernando de Noronha naar Kaapstad is een lastige, kies je ervoor om zover mogelijk naar het zuiden te gaan of probeer je met minder mijlen te zeilen door het hoog te komen dat in de South Atlantic ligt. Voor beiden is wat te zeggen.
De echte boten zijn zuidelijker gegaan dan de Garijp boot, de voorste boten hebben nog 2200 mijl te gaan. Heb er voor gekozen om op een zo snel mogelijke manier door het hoog te komen en niet te veel plaatsen te verliezen. In een dag of 3 kunnen we de balans op maken en zien waar we dan liggen.
Kroosdoiker is zuid gegaan en heeft nog 2434 te gaan en heeft dus duidelijk meer mijlen afgelegd en nu veel meer snelheid. We zullen zien wat de beste koers is geweest.

Abel Zeilstra a/b Garijp

Reacties

Reacties

Geef een antwoord