#VVOR-blog: Alternatieve races

Terwijl iedereen zich druk maakt over een ICE Exclusion Zone (die niet in de Sailing Instructions als mogelijkheid was voorzien voor deze eerste LEG), zijn de Alternative Races gewoon lekker door het ijs aan het varen. Zoals de groep op bijgaande screenshot, zij hebben een wedstrijd met elkaar gehouden door de Noordwest Passage (boven Alaska langs) met als finish de Bering Straat, de zeestraat tussen Alaska en Siberië. Machtig, vooral als je bedenkt waar je dan langs vaart, en helemaal om dat als groep te doen!
Overigens is de ICE Exclusion Zone de doodsteek voor mijn route, nu kan ik niet diep genoeg meer duiken om de echte depressies op te pakken en de grootcirkel route te volgen, dus lig ik meteen een halve dag achter op de “Middle Atlantic” groep… De komende dagen hou ik me daarom maar bezig met de Franse organisatie te spammen met protestmails en posts op hun forum, maar tegen beter weten in. De regels in onze democratie gelden niet in Frankrijk…

Maarten Stuurman a/b Garijp

Reacties

Reacties

Geef een reactie