VVOR-blog: Niks meer te verliezen

Ik lig nu achtste, gisteravond nog vijfde maar ik had wat minder wind en een iets slechtere hoek vannacht… Wat een mooie leg, maar wel ingewikkeld en intensief… Overal lokale effecten van land en zee en bergruggen. In Straat Malakka was de voorspelling zo onbetrouwbaar en wisselend dat ik de wekker moest zetten om de vroegste grib te pakken te krijgen om nog een paar uur voor de windupdate te kunnen anticiperen (04h30m CET komt de eerste 12 uur voorspelling beschikbaar bij NOAA). En dan snel wat koersen ingeven en het hoofd weer op het kussen laten vallen. Ik zit namelijk al een hele tijd in de top tien, dus dan wil je wel bij blijven…
Maar nu is het erop of eronder, de koplopers liggen zo ver voor dat ik iets moet doen! Ik ga niet meer op de meerdaagse voorspelling, maar op de maximale VMG voor de komende 24 uur langs de rumblijn kruisen. De kans dat het lukt is klein, maar nooit geschoten is altijd mis, de dood of de gladiolen!
Wel grappig als je in de top 5 zit, dan verschijn je bij iedereen op het scherm en krijg je veel bemoedigende berichtjes. Vooral veel aanmoedigingen van landgenoten!
De echte boten zijn er nog lang niet, die moeten Singapore nog voorbij. In de Golf van Bengalen hebben zij heel weinig wind gehad voor de tijd van het jaar. En nu drijven ze een beetje rond in Straat Malakka.

Maarten Stuurman a/b Kroosdoiker

Reacties

Reacties

Geef een antwoord