VVOR-blog: het kolkt in de Straat van Hormuz

Dit laatste stuk is het worstelen met het lichte weer. Pelotons komen met golven binnen, eerst de koplopers, dan het tweede peloton. Nu nader ik de finish voorin het derde peloton, het vierde peloton ligt bij de kaap bij Oman… Ook bij de echte boten is deze deling ontstaan, ik denk dat het heel veel te maken heeft met dag en nacht, dus zee en landwind. Overdag warmen de landmassa’s gigantisch op, terwijl ze in de nacht weer snel afkoelen. En dan die bergen…
Gelukkig hebben wij geen last van stroom, als je nu de filmpjes van de echte boten bekijkt dan zie je dat het daar bij Hormuz gewoon kolkt! Erg tricky, hopelijk redt Bouwe het tegen de lokaal beter bekende Abu Dhabi mannen! Kom op Brunel!
Maarten Stuurman a/b Kroosdoiker

Reacties

Reacties

Geef een antwoord