VVOR-blog: Uit solidariteit gestrand

Het zijn een paar bewogen dagen. Ik ben in het begin 2 keer gestrand en daardoor lag ik ver achter. En dan kan je kiezen, of achter iedereen aan varen, of een andere route kiezen. Dat laatste heb ik gedaan door een ontzettend eind om te varen. Op een gegeven moment lag ik 1000 mijl achter nummer 1 ergens op plek 68.000, nu nog ruim 500 mijl op plek 17.600. Een fikse inhaalrace dus.
Voor de aanloop richting Oman liggen wij met een klein groepje wel onder een betere hoek, we kunnen alles bezeilen terwijl de kopgroep nog moet kruisen. We gaan dus nog wel meer mijlen pakken, maar of het genoeg is hangt helemaal af of de wind bij de Malediven een beetje blijft staan. Op het moment is het daar redelijk stil, maar dat kan nog veranderen. Ik denk dat het niet genoeg is, maar voor we in Abu Dhabi zijn heb ik er nog wel een paar duizend te pakken!

Waarom bewogen dagen? Aan de andere kant van het veld ligt Team Vestas op het rif, ik ben met Kroosdoiker II daar ook gestrand, uit solidariteit. Ik voel erg met het team en hun familieleden mee, zo schipbreuk te lijden is voor het team ontzettend zwaar.
Maarten Stuurman a/b Kroosdoiker

Reacties

Reacties

Geef een reactie