Misschien wel de moeilijkste baan op zee


Ze zoeken nog schippers en als je genoeg media-aandacht kan creeeren zoeken ze ook nog on board reporters. De Clipper Round the World Race is legendarisch en heeft legenden voortgebracht. Mike Golding, Dee Caffari, Alex Thomson en natuurlijk de bedenker van de race Sir Robin Knox Johnston. Je vindt ze nu nog nog terug in solo en full crewed wedstrijden. Sir Robin (75!) vaart volgende week zelfs de Route du Rhum in zijn Open 60 Grey Power.
Volgend jaar vertrekt er weer een dozijn zeventig voets jachten om in 8 etappes rond de wereld te varen. Als bemanning betaal je een vermogen een lifetime experience. Als schipper wordt je betaald, maar moet je moet een yachtmaster Ocean diploma meenemen en een paar stevige stresstesten doorstaan. En als je dat doorstaat mag je ook live on camera een van je bemanningsleden redden die overboord glijdt tijdens een manoeuvre in de zuidelijke oceaan. Check the vid!

Reacties

Reacties

Geef een antwoord