Geinspireerd door de vliegende wespen

De-letterlijk- vliegende reporter van Zeilhelden Emilie van Eps was afgelopen week bij het SailGP Inspire evenement in Plymouth. Jongeren onder de 21 kregen daar de kans om op de foiling WASZP te varen terwijl de grotere F50’s in dezelfde baai hun Grand Prix wedstrijden zeilden.

In totaal 16 jongens en meiden onder de 21 uit Engeland, Ierland, Wales en Nederland waren uitgenodigd om hun foiling-doop mee te maken. Emilie van Eps en Ghislaine van Empel waren de Nederlandse deelnemers. Ze waren er al een paar dagen eerder dus konden helpen met het opbouwen van het evenement. Vervolgens kon het echt beginnen! De eerste dagen van het evenement kregen ze les van een team van ervaren zeilers. Er was deze dagen helaas niet veel wind dus het foilen was nog moeilijk, gelukkig waren er ook nog wingfoilboards dus daar hebben de zeilers zich in de avonden nog mee vermaakt! De volgende dagen mochten ze tegen elkaar wedstrijden zeilen. Ze hebben zelfs nog een keer hun coach zo gek gekregen om de avond na de kwalificatiewedstrijden nog een trainingssessie te doen! Dit hielp hen natuurlijk in de wedstrijden de volgende dag en Ghislaine bracht het hiermee tot de Goldfleet.

Daarnaast was er ook tijd om kennis te maken met de toppers die op de vliegende F50 hun wedstrijden zeilen. Zo was er ook een gesprek van Amelie Riou (Franse F50 en 49er FX) en Hannah Diamond (Britse F50) in de Team Base van het Britse Team over hun ervaringen met het professioneel zeilen. Vervolgens hebben ze een techtour gehad waarbij ze de F50’s van dichtbij hebben kunnen bekijken. Daarnaast zijn ook meerdere zeilers van onder andere het Amerikaanse en Nieuw-Zeelandse team langsgekomen bij de base van het Inspire programma om met de zeilers te praten en hen te inspireren.

Al met al was het een hele leerzame en leuke ervaring voor Emilie en Ghislaine. Hun droom is om in de toekomst een Nederlands team op te richten en zelf ook mee te doen aan de SailGP!

Reacties

Reacties