#VVOR-blog: Russische roulette onder de kust

“Met zijn allen weer onderweg naar de kust, daar zit toch de meeste wind. Meestal ligt de snelste route naar het zuiden meer op zee, maar deze keer is de wind daar echt slecht en gaan we al een paar dagen afkruisend langs de kust. Niet helemaal mijn ding, maar op mijn positie wil ik nog niet teveel risico nemen en blijf ik in de buurt van de kopgroep… Grappig dat de echte boten hetzelfde doen en ook geen risico nemen, omdat de verschillen erg klein zijn en het dan een soort van Russische roulette wordt.
Het wachten is op meer wind en dan hopelijk snel door de Doldrums. Voorlopig ziet het er daar goed uit en komen we er snel door, maar niets zo veranderlijke dan moeder natuur… En nu maar hopen dat het dagelijks leven ook nog ruimte laat om mijn bootje in de gaten te houden.”

(Maarten Stuurman vaart de Virtual Volvo Ocean Race op de Kroosdoiker)

Reacties

Reacties

Geef een antwoord