‘School at Sea hoort bij mij’

Het is nu drie weken geleden dat we de sluis van IJmuiden doorvoeren en weer bij onze familie en vrienden waren. Deze drie weken gaan snel, maar het gevoel en de herinneringen zijn nog lang niet weg. School at Sea is echt het mooiste dat ik gedaan heb, Als je dit wil, doe het dan. Het is echt mogelijk, hoeveel je ouders je ook financieel steunen, als je ervoor gaat, kan het echt. En ik beloof je, het is het waard.


Het is niet dat ik nu nog elke dag met mijn hand aan mijn bord en beker zit. Of per ongeluk afval tegen de muur aangooi met de intentie om het door een patrijspoort naar buiten te gooien, maar ik heb zo erg genoten van de manier van leven aan boord, De afwisseling, het simpele en de gemotiveerde mensen. Ik heb geen behoefte aan ruime kamers, rust en natuur. De zee, het schip en de mensen waren genoeg.


School at Sea heeft me niet een ander mens gemaakt maar heeft ervoor gezorgd dat ik eerder en meer mezelf werd. Ik weet beter wat ik wil en niet wil. Waar ik iets aan heb en hoe ik mijn tijd beter benut, School at Sea was zo lang een droom, iets onbereikbaars maar nu hoort het bij mij.


Tijdens de reis hebben we met de groep veel meegemaakt. Mensen die het moeilijk hadden tijdens expedities, dingen die we op moesten lossen, een schip zeilen etc. Aan het begin van de reis had ik nooit gedacht dat we als zo’n hechte groep van boord zouden stappen maar nu weet ik dat ik altijd op deze mensen zal kunnen vertrouwen. Door hun ben ik mensen meer gaan vertrouwen in hun doen. Ze hebben me veel geleerd.


Ik zal de tijd die ik heb gehad nooit meer vergeten. Ook al doet het me nu nog wel pijn om er afscheid van te moeten nemen, ik weet dat ik het nooit anders zou willen hebben.
Sija

Reacties

Reacties

Geef een antwoord