Bes maakt zich hard voor Bart’s Bash


Het was het dieptepunt van de America’s Cup, Andrew Simpson die van een gekapseisde catamaran viel, er niet meer onderuit kon komen en verdronk. Simpson was een gelauwerd Olympisch zeiler met meerdere gouden, zilveren en bronzen medailles. Bovenal was hij een optimistisch en enthousiast teamlid die altijd de sfeer erin hield. Zijn bijnaam ‘Bart’ kreeg hij door zijn typische humor, net als Bart van de Simpsons. Velen herinneren Andrew, beter bij zijn bijnaam ‘Bart’ en nog beter door zijn aparte humor.
Dat was in 2013, nu een jaar later (21 september) organiseert de Andrew Simpson Sailing Foundation een wereldwijde zeilwedstrijd om fondsen te werven en een wereldrecord te vestigen. De fonsen moeten jongeren stimuleren om hun leven te verbeteren door zeilen. Er doen al bekende en vele onbekende zeilers mee uit de hele wereld.

Annemieke Bes was dan ook verbaasd dat er geen enkele zeilclub uit Nederland zich aangemeld had. Bes is van dezelfde generatie als Andrew Simpson en heeft hem ook meegemaakt tijdens Olympische wedstrijden. Voor Annemieke is het duidelijk dat wij niet mogen ontbreken bij zo’n recordpoging: “Het lijkt mij heel gaaf als er Nederlandse clubs meedoen aan de recordpoging. Het idee om op zo’n manier jeugd te enthousiasmeren en te inspireren met zo’n mooi evenement moet ook in Nederland onder de aandacht gebracht worden. Op 21 september zijn er bijvoorbeeld al een hoop zeilers op het water tijdens het ONK in Medemblik. Het zou gaaf zijn als alle deelnemers op zondag 21 september via het ONK in Medemblik met de recordpoging mee kunnen doen. Maar natuurlijk geldt dat ook voor alle andere zeilwedstrijden die op die dag worden gevaren.”
Ook Pieter-Jan Postma is enthousiast over het initiatief en hoopt dat Nederlandse clubs, verenigingen en zeilers zich voor deze wereldrecordpoging aanmelden: “Bart was een groot zeiler en inspirator, ik vind deze wereldrecordpoging een mooi initiatief. Het is positief om er op zo’n manier even bij stil te staan, het verbindt zeilers over de hele wereld en hopelijk inspireert het ook de jonge generatie zeilers in Nederland.”
Daarnaast doet Roy Heiner nog een oproep om mee te doen met Bart’s Bash in de video onderaan dit bericht.
Ondertussen heeft er zich al een club aangemeld voor deelname aan Bart’s Bash. Zeilvereniging VWDTP uit Haren is de eerste Nederlandse deelnemende zeilvereniging! VWDTP is de zeilvereniging waar Annemieke ooit begon met zeilen. Welke club volgt hun voorbeeld?

Reacties

Reacties

Geef een antwoord