Niet zomaar een goed doel


Er zijn veel goede doelen waarvoor gezeild wordt, maar niet altijd ben je als zeiler zelf persoonlijk betrokken bij het goede doel waar je het voor doet, Luc overtoom duidelijk wel. Bij zijn vrouw, Trudy Berkhout, werd in 1997 borstkanker geconstateerd, dat leidde tot veel en intensieve behandelingen in het VUmc. Dankzij de goede medische zorgen leek het de goede kant uit te gaan. Zo liep zij in 2006 een pelgrimstrocht naar Santiago de Compostella en besloot zij om samen met Luc een zeilreis rond de wereld te maken. Zo ver kwam het niet. In september 2011 is Trudy overleden. Als ode aan Trudy vaart luc nu de wereld rond en werft fondsen voor het VUmc cca informatiecentrum voor patienten met kanker. Er staat nu al ruim 70 duizend euro op de teller en dat wordt gestaag meer. Iedereen kan bijdragen aan dit project. Check de website van Luc en vaar een stuk mee.
Onze eigen wharf reporter, Caroline van Wijngaarden volgt Luc op zijn reis en met een beetje hulp en ondersteuning van Zeilhelden maakt zij dit persoonlijke portret van zijn afscheidsdag.

Reacties

Reacties

Geef een antwoord