Beste solo zeilprestatie

Als Zeilheld kunnen we Jac Sandberg toevoegen. Sandberg is winnaar geworden van de Solo Challenge Award, voor meest opmerkelijke solo gezeilde prestatie in 2013. Het juryrapport zegt daarover:
In de afwachting van de eindprestatie van Robert Rosen Jacobs, kent de Jury de Singlehanded Challenge Award toe aan Jac Sandberg. Daarbij speelt uiteraard zijn resultaat in de Ostar een rol. Na een ontmasting en veel schade in de Round Brittain Race van twee jaar geleden, bouwde hij zijn boot weer eigenhandig op, rustte de boot uit met waterballast en wist deze vrij zware Ostar zonder schade uit te zeilen in een uitstekende tijd. Daar geen van de genomineerden op Robert Rosen Jacobsen na, een goede aansprekende websites onderhouden, verraste Jac Sandberg de Jury met een uiterst professioneel filmpje op de website van de Royal Western Yachtclub, dat nog steeds op internet te zien is (ostar.rwyc.org/?p=3106).

Reacties

Reacties

Geef een antwoord