Serieuze krachtmeting in Palma

Over het weer hebben ze niet te klagen op Palma, waar nu de Trofeo Princess Sofia wordt gevaren. Voor veel zeilers is dit de eerste serieuze krachtmeting met hun collega’s in het buitenland. Niet alle toppers zijn aanwezig, onder andere Marit Bouwmeester en Dorian van Rijsselberge laten dit toernooi voorbijgaan. Dus kan voor nieuw talent om zich te profileren en dat doen ze dan ook. De hoogste Nederlandse kwalificaties per klasse zijn: bij de 470 dames Afrodite Kyranakou en Anneloes Van Veen op de 7de plek, Annemiek Bekkering en Claire Blom staan 8ste bij de 49FX, bij de heren 49er staan Remy Oomens en Bart De Haan 48ste, Pieter Jan Postma staat op de 5de plek in de Finn, Rutger van Schaardenburg 11de in de Laser, Caren Niezen staat 22ste in de Laser Radiaal, Renee Groeneveld en Karel Begemann staan aan kop in de Nacra 17, in de RS-X klasse staat Kiran Badloe op de 5de plek, Lilian de Geus bij de dames op de 4de plek en Barend Kol op plek 3 in de 2.4M.
De foto van de spectaculaire nosedive van Bart de Haan en Remy Oomens is vastgelegd door Jesus Renedo.

Reacties

Reacties