Terugblik Zomerupdates vanuit Marseille

We hebben uitzonderlijk goed gepresenteerd bij de Olympische Spelen in Marseille. Twee keer goud en twee keer brons en daarmee zijn zesde in de Olympische medaillespiegel en het best presterende land op zeilgebied. Dat is een historisch resultaat, want het stoot de score van de OS in Antwerpen/1920(!) uit de boeken. Toen hadden we 1 gouden en 2 zilveren medailles.

Het goud is voor Marit Bouwmeester (ILCA 6) en Odille van Aanholt en Annette Duetz (49erFX), Brons is voor Luuc van Opzeeland (windfoilen) en Annelous Lammerts (kitefoilen). Helaas geen podiumplaatsen voor Bart Lambriex en Floris van de Werken (49er), Sara Wennekes (windmolen), Duko Bos (ILCA 7) en Bjarne Bouwer en Laila van der Meer (Nacra 17).

Zeilhelden sprak bijna dagelijks met coach, hoofdcoach en zeilers in een korte podcast zodat je snel bijgepraat bent over de Olympische prestaties. Wat je zeker niet mag missen is de terugblik van Arnoud Hummel, hoofdcoach van de Olympische zeilers.

Wat maakt dat we zo goed hebben kunnen presteren? Dat we een finish missen en toch nog goud krijgen, dat er voor je nog een meter hebt gevaren al een protest aan je broek (plank) hebt en je toch terugvecht? Mentale weerbaarheid is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op de Spelen’, zegt Arnoud.

En hoe ziet hij de toekomst van Marit Bouwmeester? Kunnen we haar behouden voor de Nederlandse topzeilploeg?

Reacties

Reacties