Van Pierland tot Puerto de la Cruz

Karlijn leeft een nomaden bestaan. In de zomer zwerft ze met haar 27ft bootje Drifter over de Randmeren. In de winter reist ze af naar warmere oorden waar ze zeilen, reizen en werken combineert. Op Zeilhelden blogt ze over haar zoektocht.

Vrijheid, avontuur en zoveel mogelijk zeilen. Dat was het plan. We zouden vertrekken, mijn vriend en ik, naar de Middellandse zee. Voor onbepaalde tijd. De boot hadden we al en met mijn werk was het geregeld. Nog een paar maandjes en we zouden gaan. Het liep helaas wat anders. Hij werd ziek en kon niet meer zeilen. Na een paar jaar vechten groeiden we uit elkaar.

Ik besloot mijn droom alleen achterna te gaan. Ik verhuisde naar de boot en zwierf maanden over de Randmeren. Van eilandje tot eilandje: Pierland, Knarland, de Kluut, de Biezen. Mijn leven was simpel, geen douche, geen warm water. Ik waste mezelf aan de wasbak met een washandje, kookte water voor de afwas en waste mijn kleren met de hand. Elke ochtend werd ik wakker van de meerkoeten en dronk ik mijn koffie in gezelschap van familie zwaan. Overdag klapte ik mijn laptop open en werkte ik vanuit de kuip. Na mijn werk gooide ik de trossen los en zeilde ik naar het volgende eilandje.

Wat nu?! Ik wilde niet terug naar een normaal leven in een huis in Nederland. Maar ik voelde me ook niet comfortabel om mijn boot alleen naar een warmer gebied te varen.

Heerlijk vond ik het, dit was het leven. Maar de zomer zou ten einde komen en al snel zal het te koud worden om zo rond te blijven zwerven. Zonder kachel, op mijn 27ft bootje. Wat nu?! Ik wilde niet terug naar een normaal leven in een huis in Nederland. Maar ik voelde me ook niet comfortabel om mijn boot alleen naar een warmer gebied te varen. Daar was ik nog niet klaar voor.

Dan maar op zoek naar een andere manier om ook in de winter vrijheid, avontuur en zoveel mogelijk zeilen te kunnen realiseren. Ik boekte een ticket naar Tenerife, zonder plan, open voor avontuur…

Karlijn Ballemans

Reacties

Reacties