Merel Witteveen

Bij het EK Optimist van 1999 in Athene maakt Merel (1985) haar internationale debut. Haar eerste grote succes met zeilen komt in 2003. Ze behaalt in dat jaar zilver op het Jeugd Europees Kampioenschap.

Merel Witteveen heeft in haar actieve zeilleven in de Europe , de Laser Radial, de 470 en de Elliot 6m gevaren.

De personen die haar het meest beinvloed hebben zijn coach Mark Littlejohn en 470-teamlid Lisa Westerhof: “Beiden leerden mij van het zeilen genieten en wezen mij de weg naar mijn talent”.

Merel is voordekker op de Elliot 6m, de boot die in 2010 geselecteerd is voor het Olympisch matchracen. Op de Olympische Spelen van Peking in 2008 komt Witteveen samen met Annemieke Bes en Mandy Mulder uit in de Ynglingklasse. Samen halen ze zilver. Tijdens het WK in 2011 komt ze met haar team tot de 7de plaats in de Elliot 6m. In 2012 behoort ze samen met Annemiek Bekkering en Mandy Mulder tot het matchraceteam van de Delta Lloyd Kernploeg. Ze weten zich echter niet te kwalificeren voor de spelen.

In 2012 stopte ze als professioneel zeilster. Ze heeft nog wel een aantal keer gevaren met een gelegenheidsteam in de Womans Match Race Championships.

Witteveen behaalde haar bachelor aan de Universiteit van Amsterdam in de Natuur- en Sterrenkunde, en voltooide haar master ‘Meteorology, physical oceanography and climate’ aan de Universiteit Utrecht. Zij was lid vande  Koninklijke Roei- en Zeilvereniging de Maas in Rotterdam.

Wekelijks verschijnt er een mini-biografie op Zeilhelden over een Nederlandse of Vlaamse zeiler m/v die iets bijzonders heeft gepresteerd. Als je denkt dat je naam hebt die in deze galerij niet mag ontbreken stuur dan een mailtje naar redactie@zeilhelden.nl

Reacties

Reacties