Ingeborg vaart de eerste Knox-Johnston Cup

‘Putting the fun back into big boat racing’ is het uitgangspunt van de eerste Knox-Johnston Cup die dit weekend wordt gevaren. Deze wedstrijd is bedacht en georganiseerd door Sir Robin Knox-Johnston o.a. bekend van de Golden Globe Race en oprichter van Clipper Round the World Yacht Race. Ingeborg Berghuijs doet vanuit Team SOLENT’S TWELVE verslag voor Zeilhelden van deze unieke wedstrijd.

Ingeborg Berghuijs

Er word gevaren met zeven 68 voeters en elf 70-voeters oceaanracers. De elf 70 voeters (23,15 meter) vormen de grootste matched fleet oceanracers ter wereld. Upwind zijn de 68-ers in hun voordeel, downwind de 70 voeters met hun 3.138 m2 zeiloppervlak.

De vloot ligt in de thuishaven van de Clipper Race, Gosport Marina (Porthsmouth). Zaterdag is, na een tribute to remember HM Queen Elizabeth II, een trainingsdag gevolgd door een diner in Cowes. En zondagochtend gaat voor het eiland de race van start. Het parcours bestaat uit 3 etappes. Naar The Needles, vervolgens naar St Catherines Point en de finish ligt bij Bembridge Ledge.

Een van de deelnemers is Team SOLENT’S TWELVE een offshore race team opgericht door Ingeborg Berghuijs. Het internationale team (India, Finland, Ierland, Canada, Turkije, Nederland) bestaat uit mensen die elkaar hebben ontmoet tijdens de trainingen voor de Round the World Race 2023-2024.
Ingeborg: “We varen met een 68-voeter. Tot onze grote vreugde hebben we Bob Beggs weten te strikken als onze schipper. Hij voer tweemaal de OSTAR, driemaal de wereld rond maar ook – nog belangrijker voor ons – kent de Solent op zijn duimpje. Superspannend hoe we het het er vanaf gaan brengen met ons enthousiaste team. We rekenen op een tactische, competitieve race maar natuurlijk ook op heel veel fun!”

Als Ingeborg in Nederland zeilt dan crewed zij onder andere op de Etchells Danish Blue die vanuit Hoorn vaart

Reacties

Reacties