Eight bells voor Frits Koek

Frits Koek 1955 – 2015

(Zojuist heeft het KNMI bevestigd dat  Frits Koek vorige week vrijdag is overleden. In de rouwkaart meldt de familie:’We zijn intens verdrietig dat de complicaties na een operatie Frits te veel zijn geworden.”)
De zeilende meteoroloog wordt hij genoemd. Heeft een verleden van toerzeilen. Later varend voor zijn beroep als stuurman op Shell-tankers, besloot hij na de geboorte van zijn dochter de wal op te zoeken en vond dat bij het KNMI. Frits Koek was tijdens de 7de etappe van de Whitbread 97/98 mee aan boord van de BrunelSunergy. Ze voeren die race van Fort Lauderdale naar Baltimore een afwijkende route en eindigen als eerste.
Bij de Volvo Ocean Race van 08/09 was Koek bij Team Delta LLoyd shore navigator en tijdens de etappe van Singapore naar Qingdao voer hij zelf mee. Door het slechte weer moesten zij echter de etappe afbreken en uitwijken naar Keelung (Taiwan).

Veel teams en wedstrijdorganisaties hebben daarna nog een beroep gedaan op Koek. En vaak ging hij er op in. Zelf heb ik zijn adviezen mogen ontvangen tijdens een Round Britain (2handed). Frits was een sociaal, vriendelijk mens, zeer kundig in zijn vak en toch bescheiden. Een mooie combinatie als mens en als zeiler. Vaarwel Frits.
Jules Bänffer

Reacties

Reacties

Geef een antwoord