De Groene Koers #1

Van 25 september t/m 15 oktober varen zeven middelbare scholieren met stichting ’t Wylde Leren De Groene Koers. Een zeiltocht, onder schooltijd, door Nederland en België die in het teken staat van duurzaamheid. Ilse, Liesl en Rosa Marie schrijven elke week een blog over het avontuur en stellen zichzelf nu even voor.

Ilse, Rosa Marie en Ilse aan boord van de Vrijbuiter

Hallo! Ik ben Ilse. Ik ben 15 jaar en woon in Dwingeloo. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om filmpjes en muziek te maken.

Ik ga mee met De Groene Koers, omdat het klimaat is iets waar ik altijd al mee bezig ben geweest. Als ik op de radio hoor dat er weer een warmterecord is verbroken of het op het nieuws over een onderzoek over klimaatverandering gaat, dan denk ik daar wel over na. Als klein kind ga je daarna gewoon weer lekker buiten spelen, maar nu ik iets ouder ben blijft het toch iets meer ik mijn hoofd zitten en kan ik het iets minder makkelijk los laten. Ik word er verdrietig van als ik denk dat we misschien geen toekomst hebben later. Ik wil mee omdat ik dan tenminste iets kan doen in plaats van alleen maar denken (en piekeren). Ik wil later als ik groot ben waarschijnlijk ook wat doen met duurzaamheid. Ik weet alleen nog niet wat en daar zou ik tijdens deze reis ook meer over kunnen ontdekken. Ook zou ik graag wat nieuwe vrienden willen maken en wil ik vooral veel nieuwe dingen leren.

Ik word er verdrietig van als ik denk dat we misschien geen toekomst hebben later.

Ilse

Het weekend voor vertrek hebben we voor het eerst kennis gemaakt met de andere trainees en begeleiders. Deze kick-off was heel leuk en verduidelijkend. We hebben kennismakingsspellen gedaan, schoolplanningen en leerdoelen doorgenomen en vooral veel met elkaar gekletst en vragen gesteld. Ik heb sommige mensen uit de groep al best wel goed leren kennen en heb er heel veel zin in!
Tot later 🙂

Teambuilding tijdens de kick-off
Ilse
Rosa Marie
Liesl

Hoi! Ik ben Liesl Oderwald, 14 jaar. De reis De Groene Koers interesseert mij, omdat ik interesse heb in meer leren over het klimaat. Op school leer je hier namelijk heel weinig over. Ik zou bijvoorbeeld heel graag willen leren hoe je door anders te eten en koken al heel veel verschil kunt maken. Dit zijn dingen die ik ook thuis gemakkelijk kan toepassen. Een andere reden waarom ik graag mee wil, is omdat ik al in kleine boten zeil en het lijkt mij leuk om een keer op een grote boot te zeilen.

Voor mij is ervaringen in het leven opbouwen mijn belangrijkste doel, dus dit is een goede reis dat heel erg aansluit!

Rosa Marie

Hallo, ik ben Rosa Marie, en ik ben 14 jaar. Ik woon ook op een boot net als de Vrijbuiter, en daar doe ik soms circus in de mast (Aerial). Ook heb ik thuisonderwijs, dus hoe we het schoolwerk vormgeven aan boord ben ik al gewend.

Ik ga met deze reis mee omdat ik vind dat we niet lang meer moeten wachten met het redden van de aarde. Dat is ook wat we voornamelijk gaan doen. Voor mij is ervaringen in het leven opbouwen mijn belangrijkste doel, dus dit is een goede reis dat heel erg aansluit! Ook is het leuk en belangrijk om nieuwe vrienden te maken. Ik heb er heel erg veel zin in en ik weet zeker dat het fantastisch gaat worden.
Doei doei!

Reacties

Reacties