Wylde Skipper Mikke #7

Dus nu mag ik leiding geven over de deckhands. We zijn vanmiddag vertrokken vanaf onze ankerplek en we gaan vannacht tijdens mijn wacht waarschijnlijk een aantal keer gyben (gijpen) en als bosun heb ik daar dus de leiding over 😀

Hoi,

Dit is alweer mijn laatste sailmail! We komen morgenavond aan in Terschelling en over een paar dagen alweer in Harlingen. Ik heb echt nog helemaal geen zin om aan te komen… Niemand hier eigenlijk…

De afgelopen dagen hebben we onze eerste ships-take-over gehad en het was super leuk! Ik was decky en we hebben redelijk wat mogen doen. Er was jammer genoeg niet heel veel wind, dus we hebben veel gemotorzeilt. Er moesten steeds zeilen op en af. We hebben tijdens één wacht de outer jib 3 gehesen en gestreken en nog de andere zeilen op en afgedaan. We hebben daarbij veel geleerd over samenwerking 😉

Nu ben ik bosun geworden! Dus nu mag ik leiding geven over de deckhands. We zijn vanmiddag vertrokken vanaf onze ankerplek en we gaan vannacht tijdens mijn wacht waarschijnlijk een aantal keer ‘jiben’ (gijpen) en als bosun heb ik daar dus de leiding over 😀

Reacties

Reacties