Wylde Skipper Mikke #5

Hoera, we zijn eindelijk weer aan het zeilen! Zondag avond zijn we vertrokken. De cradle van het topzeil was kapot gegaan tijdens de oversteek en het duurde even voordat die geleverd was…

Op de Azoren zijn we op de eerste dag naar de meest recente vulkaan van het eiland Faial geweest, dat was super cool, want het was daar een soort maanlandschap. Daar zijn we bij een museum geweest over de vulkanen van de Azoren en hebben we een kijkje genomen in de vuurtoren die er nog staat van voor de uitbarsting en voor de eerste twee verdiepingen is bedolven in as!

De tweede dag zijn we na zelfstudie naar de grootste krater van Faial geweest, met een omtrek van meer dan 8km! We hebben met twee groepen in omgekeerde richting over de rand een rondje gelopen. Het was daar heel mooi en groen.

De dag erna zijn we met de veerboot naar het eiland ernaast, Pico, gegaan. Eerst zijn we naar een plek gegaan met allemaal oude stenen muurtjes, deze werden tot honderd jaar geleden door mensen gebouwd als een soort ‘opslag’ van stenen van de grond en als bescherming voor de wind voor hun gewassen. Ze staan over het hele eiland, maar meestal zie je ze niet meer, omdat ze overgroeid zijn. Daarna zijn we een lavagrot in geweest, dat was supercool! De gids vertelde over verschillende soorten lavastromen en liet die op de muren en grond zien. Er zaten ook een heleboel goudkleurige bacteriën die er heel cool uitzagen!

Door de vertraging hadden wij ons eerste internshippie aan land, ik liep stage bij de deckhands. De eerste middag zijn we de mast ingegaan en hebben we de course netjes opgevouwen, dat was heel leuk! En op de tweede dag hebben we een lesje zeilen naaien gehad in het jib-net!
Vanmiddag moeten we een pitch houden over welke functie we willen bij de crew. Ik wil graag first mate worden.

Gisteren tijdens lazy-day ben ik ’s ochtends de mast in geweest. Dat was niet altijd even comfortabel, want de boot ging flink heen en weer. We hebben vanuit de mast ook nog dolfijnen gespot! Daarna moest Raven vanuit de mast kotsen en zat het hele dek eronder… Ik ben gelukkig niet geraakt 😉 Later hadden we weer dolfijnen gespot en toen een walvis! Die is een aantal keer heel dicht bij gekomen en heeft een paar rondjes om ons heen gezwommen! Totdat hij dook en we hem niet meer hebben gezien. Daarna, tijdens het eten, kwamen er nog meer dolfijnen, dus ik heb mijn eten op het voordek opgegeten met uitzicht over de dolfijnen!

We hebben niet zo veel wind, dus we varen jammer genoeg op de motor, maar het begint gelukkig steeds harder te waaien dus er gaan steeds meer zeiltjes omhoog!

Mikke

Reacties

Reacties