Reilen en zeilen met Nynke #9

Alweer de laatste sailmail vanuit de Cariben. Wat gaat de tijd toch snel. Ik heb zo veel meegemaakt in de afgelopen weken. Komende paar dagen staan nog een aantal leuke dingen op de planning en dan vlieg ik vrijdag alweer terug richting Nederland.

Hoi allemaal,

Alweer de laatste sailmail vanuit de Cariben. Wat gaat de tijd toch snel. Ik heb zo veel meegemaakt in de afgelopen weken. Komende paar dagen staan nog een aantal leuke dingen op de planning en dan vlieg ik vrijdag alweer terug richting Nederland. Ik kijk er wel weer heel erg naar uit om naar huis te gaan, maar tegelijkertijd is het ook lastig om te beseffen dat je dit straks allemaal achter je laat. Maar dat is een zorg voor later want ik heb nu nog een paar dagen 😉

Maandag 28 maart hadden we na de zelfstudie en happy hour ongeveer 30 min de tijd om 2 pitches voor te bereiden voor de 3eronde internships. Deze pitch deed je voor de hele crew. Ik had een pitch gedaan voor dokter en engineer. Uiteindelijk ben ik bij de dokter ingedeeld. In de avond had ik sailwatch van 22:00 tot 00:00. Persoonlijk vind ik dit de vervelendste wacht, omdat je er niet echt voor kan slapen. Tijdens de sailwatch mocht ik helpen met het Forstay Sail er af te halen omdat er een grote scheur in zat. Tijdens het opvouwen werden we gestoord door een groep dolfijnen. Je kon het niet heel goed zien omdat er bijna geen maan was die die nacht verlichtte. De volgende ochtend werd ik lekker moe wakker door het korte nachtje. In de middag hadden we de eerste dag van de internships. Ik mocht als dokter de coronatests bij iedereen afnemen zodat we aan land konden gaan bij Dominica. Dit was erg leuk om te doen en iedereen was natuurlijk weer negatief getest. In de avond kregen we uitleg over wat je allemaal moet doen bij een noodgeval. Heel erg interessant. 

Woensdag begon mijn dag met een sailwatch van 00:00 tot 2:00. We hebben lekker tosti’s gemaakt en begonnen we rond 1:30 met zeilen naar beneden halen. Rond 3:00 zouden we aankomen bij Dominica. Om 5:00 werd ik weer opnieuw wakker gemaakt omdat ik ook nog ankerwacht had. Was een drukke nacht met niet heel veel slaap dus de zelfstudie ging wat moeizaam, maar ik heb mijn volledige planning afgemaakt waardoor ik nu klaar ben met de zelfstudie. In de middag gingen we weer verder met de internship als dokter.  

Op vrijdag 1 april had ik om 4:00 ankerwacht maar terwijl ik wakker werd hoorde ik de motor. We waren blijkbaar gaan krabben. Wat betekent dat het anker niet op de grond blijft zitten en de boot afdrijft. Na twee keer proberen lagen we eindelijk goed en was onze ankerwacht alweer over. Om 5:30 werden we alweer wakker gemaakt omdat we om 6:45 richting het land zouden gaan. Na anderhalf uur in de bus kwamen we aan in een regenwoud. Dat merkten we ook meteen want het was de hele tijd aan het regenen. We gingen 4 uur lang richting ‘The Boiling Lakes’ op Dominica hiken en weer terug. Toen we bijna bij de boiling lakes waren gingen we een eitje koken in een van de beekjes die er naar toe stroomde. Hier kregen we ook een soort kleimasker op ons gezicht. Na 4 uur lang lopen en klimmen waren we aangekomen en hadden we lunchpauze. Daarna begon de weg terug. Op de terugweg gingen we in een soort ‘natuurlijke’ hottubs. Hoe hoger je klom hoe warmer. Dit was echt heel gaaf want je zit onder een warme waterval terwijl de jungle om je heen zit. Na 8 uur hiken waren we terug en konden we in een grot zwemmen. Dit was super koud water en aan het einde was een hele grote waterval. Hier is ook een scene van de Pirates of the Caribean op genomen. Eenmaal in de bus viel ik na een tijdje in slaap want alles in mijn hele lichaam was zo enorm moe. Het was wel echt een hele gave ervaring. 

Volgende week zal ik meer over de rest van deze week vertellen.

Groetjes, Nynke

Reacties

Reacties