Lisa Westerhof 1981

Is een natuurtalent dat op haar 8ste in de Optimist stapte en en twee jaar later werd geselecteerd voor de kernploeg.

Werd op jonge leeftijd wereldkampioen in de Optimist bij de meisjes (1995) en in 1996 bij de de Jongens! Daarna stapte ze over naar de 470 klasse. Daar won ze meerdere medailles op Worldcups , EK’s en WK’s. En natuurlijk brons op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Haar sterke punten zijn haar tactisch inzicht, extreem goed bootgevoel en een absolute winnaarsmentaliteit!

Vanaf 2009 vaart Lisa met Lobke Berkhout in de 470. 2x winnen zij het WK en op de Olympische Spelen van 2012 behalen zij de bronzen medaille. Op 6 oktober 2012 besluiten beide topzeilers om niet verder te gaan in hun zeil carrière. Lobke gaat talentvolle zeilers begeleiden en Lisa pakt haar oude baan als piloot weer op.

Soms horen we nog even van Lisa, maar dan niet als zeilster. In februari 2014 vliegt zij het succesvolle Nederlands Olympisch Team van de Winterspelen in Sochi terug naar Nederland.

Reacties

Reacties