Eef Willems 1963

Het Brabantse meisje, dat zo graag naar zee wou dat ze voor haar eerste oceaan oversteek zelfs op een lekke kotter stapte met een onzekere schipper. Het kwam goed met Eef.

Ze haalde alle diploma’s op de Enkhuizer Zeevaartschool en voer als charterschipper onder andere op de driemasterschoener Oosterschelde, de bark Europa en de Stad Amsterdam.          Tijdens een tocht in Antarctica met de Damien II van de Franse Poolzeiler Jerome Poncet kreeg zij het poolvirus te pakken en dat heeft haar nooit meer losgelaten.

In 2002 kocht zij haar eigen jacht; de Tooluka een 14 meter stalen spitsgat. Met de Tooluka heeft zij jaren rond Antarctica gevaren.          

In 2009 verlegde zij haar vaargebied naar Groenland. Gasten kunnen intekenen op tochten van minstens 3 weken met een klein gezelschap (4 personen) voor een ‘breathtaking, lifechanging experience’.

Is niet de eerste Nederlander die koude kusten verkent, maar wel de enige vrouw-schipper op die hoogte. En bovendien een van de weinigen die met zoveel passie kan praten over haar bewondering voor deze rauwe krachtige natuur.

Reacties

Reacties