De reis van de bark Europa: van Ushaia naar Scheveningen

Op 27 maart van het afgelopen jaar werden op de bark Europa de zeilen gehesen voor een epische reis van Ushuaia naar Scheveningen. Zij zeilde meer dan 10.000 mijl op de traditionele manier en deed er 80 dagen over om haar bestemming te bereiken.

Misschien zijn we alweer vergeten, maar bij de uitbraak van Covid-19 werden alle grenzen dichtgegooid, luchthaven gesloten en havens geblokkeerd. Niemand kon zomaar terug, ook niet naar zijn of haar eigen land van herkomst.

De bark Europa had met gasten gevaren rond Antarctica en zocht voor crew en gasten de beste en snelste weg naar huis. De gasten konden uiteindelijk allemaal naar huis vliegen, maar voor de bemanning van de bark Europa was er maar 1 weg terug. En die ging van zuid naar noord over de hele Atlantische Oceaan.

Aan boord bleef alleen de noodzakelijke bemanning, waaronder Richard Simko. Zijn belangrijkste taak was, net als ieder ander, om de vaart in het schip te houden, maar tussendoor heeft zo goed als het kon zo veel mogelijk gefilmd. Zijn beelden geven een ongewone inkijk van een aparte groep zeilers tijdens een bijzondere reis.

Of zoals Richard zelf zegt: “If you are interested in sailing and adventure, grab a coffee and hit play.”

Reacties

Reacties