Angela Sails #2 – Het seizoen

“Good afternoon, My name is Angela Brandsma and I am a YM Offshore interested in working at Clipper as a first mate..”

Ik krijg al snel een reactie terug. Clipper, wordt mij uitgelegd, heeft 2 takken van sport: Clipper Training en Clipper Race. Ik heb gemaild met Clipper Training. Voordat ik besluit of ik met de Race mee wil doen, wil ik eerst weten hoe de training is opgebouwd. En dat was een juiste keuze!

Ik mag komen voor een proefweek. Letterlijk betekent het: betaal je eigen vlucht, werk 1 week als 2nd mate en dan wordt er gezamenlijk besloten of een samenwerking erin zit. Ik ben inmiddels gewend aan het ‘eerst zaaien en dan (misschien) de vluchten plukken’ dus ik ga akkoord. 

Het is April 2019 en ik ben nog in Antigua, het eiland dat mijn thuisbasis is geworden. Ik heb net een super week gehad als schipper op de damesboot van Heineken (Something Hot) tijdens de St. Maarten Heineken regatta en ik sta nu op het punt om naar Bermuda te vliegen. Het gezin waarmee ik vlak voor kerst mee vanuit St Lucia naar Martinique ben gevaren heeft mij gevraagd om met hen mee te zeilen terug naar Nederland. 

Ik kijk ernaar uit. Ze zijn inmiddels goede vrienden geworden en met de 2 dochters heb ik zo goed contact dat ik niet kan wachten om ze een dikke knuffel te geven. 

Terwijl ik in het vliegtuig zit naar New York (24 uur tussenstop) denk ik na over het afgelopen seizoen. Ook al bestond het voornamelijk uit netwerken en investeren, ik ben niet ontevreden over hoe het allemaal gaat. Ik heb alle papieren gehaald die ik wilde (YM Offshore, STCW, VHF, ENG1, PPR – Commercial Endorsement), 2 betaalde deliveries gedaan en alle wedstrijden van het seizoen gevaren op boten tussen de 40 en 82 ft. Op sommige boten heb ik zelfs achteraf nog een financiële compensatie ontvangen voor mijn input, enthousiasme en kennis. Een groter compliment kan je natuurlijk niet krijgen. 

En ik hoef geen vlucht terug te boeken. Ik ben mij aan het opmaken voor mijn 2e Atlantische oversteek in 6 maanden en ik heb er zin in. Er wordt gezegd dat de weg terug nogal wat onstuimiger kan zijn dan de heenreis, maar ik had op dat moment geen idee hoe onstuimig dat zou worden..

Na de nodige knuffels, wat fijn dat je er bent en tekeningen van de meiden bekijken wordt mij gevraagd om even te gaan zitten. “We moeten praten..” zegt Jurgen. 

Angela Brandsma

Reacties

Reacties