Linde Around the World: Droogvallen op de Las Perlas eilanden

Speciaal voor Zeilhelden houdt Linde een vlog bij van haar wereldreis. Ze zijn al een behoorlijk eind op weg, de wereld rond.

Buenas dias! Ik ben Linde Woertman, 13 jaar. Ik zeil met mijn zusje van 4, m’n moeder en m’n stiefvader de wereld rond. Mijn huis heet Zouterik. Ze is een aluminium tweemaster met ophaalbaar midzwaard, een Koopmans van 42 ft. In de zomer van 2018 gooiden we los en vertrokken we vanuit onze thuishaven Texel om de wereld te verkennen.

We zijn de Europese westkust afgezakt, overgestoken naar de Canarische Eilanden en Kaapverdië en vervolgens naar de kust van Zuid Amerika gevaren. Via Frans Guyana en Suriname kwamen we in het Caribisch gebied terecht. Nadat we zo’n beetje elk eiland tussen Tobago en de Britse Maagdeneilanden hadden verkend, voeren we naar Bonaire, Curaçao en Aruba om het hurricane season daar door te brengen.

Via Colombia, de San Blaseilanden en het Panamakanaal zijn we inmiddels in de Pacific aanbeland. Helaas hebben we de oversteek naar Frans Polynesië voor onbepaalde tijd moeten uitstellen door het Corona virus. We kunnen even nergens naar toe. Maar we zitten in hetzelfde schuitje als iedereen dus we maken er maar het beste van hier op de Las Perlas eilanden.

Gelukkig kan ik gewoon doorgaan met school via de Wereldschool en we vermaken ons met zwemmen, snorkelen, vissen, armbandjes maken, koekjes bakken en natuurlijk video’s maken.

Veel plezier bij het kijken naar mijn vlogs!

Linde
@lindewoertman

Reacties

Reacties