Wrap up 2019 – een jaar van vele “Firsts”

Het jaar 2019 nadert ten einde en wij kijken samen met jullie terug op enkele highlights waar Zeilhelden op verschillende manieren verslag mocht doen! Van eerste deelname tot geen deelname en jubileums!
De eerste zeilhelden podcast ging live, de eerste Nederlandse deelnemer bij de Transat Jacques Vabre, Mark Slats eerste Zeezeilers 24uurs en geen Dutch Americas Cup. En dan ook nog 175 jaar Anniversary Regatta in Newport.
Hieronder een kleine samenvatting van de gebeurtenissen in 2019 die je niet mocht missen.

Februari 2019

Het jaar begint met de finish van de Golden Globe Race: Mark Slats weet hier als tweede te finishen. Na 214 dagen, 11uur en 18 minuten op zee mag Zeilhelden hem in Frankrijk live interviewen:

Wrap up finish Mark Slats – The Dutch Jolly Giant

Juli 2019

Begin dit jaar zag het er anders uit, maar er komt toch geen Dutch Americas Cup. Wat al in april op onzekere benen stond is in juli bevestigd: Het Nederlandse team DutchSail heeft zich teruggetrokken voor de deelname van de America’s Cup 2021. We waren in Scheveningen bij de aankondiging van het syndicaat.

Juli 2019

In 1844 werd de New York Yacht Club opgericht – 175 jaar geleden dus en dat moet gevierd worden. Ter ere hiervan vindt de 175th Anniversary Regatta van 15 tot 20 juli plaats waar alleen op uitnodiging meegezeild mag worden. Zeilheld-roving-reporter Steffie Plomp doet verslag vanuit de Quintessence Racing (komend weekend een uitgebreid verslag).

Steffie met de prijs voor de derde plaats in de OCR2 met de Swan Quintessence Racing

 

Augustus 2019

Elf kunstenaars vereeuwigden elk één van de wedstrijden van het SKS-Skûtsjesilen in een uniek kunstwerk.

 

De Zeezeilers 24uurs Race op het Ijsselmeer. Wij interviewden veel deelnemers na de finish waaronder Mark Slats en Dick Koopmans.

Interview Mark Slats & Dick Koopmans na 24 uurs

Gisteren tijdens de finish van de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace interviewden wij Mark Slats en zijn manager Dick Koopmans, ze werden eerste in hun klasse. Kijk hier het interview terug

Geplaatst door Zeilhelden op Zondag 25 augustus 2019

Oktober 2019

De klassieke Strontrace! Dit jaar met een spannende kop aan kop finish  tussen Verwisseling en Sterke Jerke. Bekijk hier de spannende finale met live verslag van Afke Boven van Omrop Fryslan met Team Sterke Jerke:

November 2019

Another first… De Transat Jacques Vabre heeft dit jaar voor het eerst een Nederlandse Zeiler als deelnemer: Ysbrandt Endt aan boord van Pip Hare. Zij wisten vlak voor hun grootste concurrentie op 14 november te finishen.

Bij de start van de Transat Jacques Vabre volgen we de eerste Nederlandse zeiler in deze race Ysbrand Endt. Heldere uitleg van Klaas Wiersma Media.

Geplaatst door Zeilhelden op Zondag 27 oktober 2019

December 2019

Ook wij staan niet stil bij de trend van luisteren in vorm van podcasts: De Zeilhelden podcast – lekker lui luisteren gaat online! Interessante en indrukwekkende verhalen luisteren waar je ook bent:

Reacties

Reacties