Twee Nederlandse teams naar de America’s Cup

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rex Caminada, Quint Caminada, Fay van Houwelingen, Mae van Noordennen (vlnr)

Op laatste moment gaan er Nederlandse zeilteams naar de America’s Cup! Twee Cat Teams van CatClub Zeeland zijn ingeloot om mee te doen aan de America’s Cup Endeavour Hobie Regatta op Bermuda. Er zullen in totaal 16 internationale jeugdteams deelnemen. Ze gaan varen tussen de finale wedstrijden van de officiële America’s Cup (AC) op een Hobie Wave. Het America’s Cup Endeavour programma is speciaal ontwikkeld om jeugd enthousiast te maken voor het wedstrijdzeilen.

Naast deze twee super fanatieke teams is er ook één Nederlandse professioneel aan het varen in Bermuda bij een van de AC teams. Carlo Huisman is als grinder onderdeel van Emirates Team New Zealand en Zeilhelden sprak al eerder met hem.

De twee Hobie-teams zijn nu hard bezig met de voorbereidingen. Niet alleen met trainen maar ook met het zoeken van sponsoren en donateurs, want de reis en het verblijf moeten ze zelf bekostigen. Support Rex en Quint en help Fay en Mae dit avontuur werkelijkheid te maken!

Reacties

Reacties