Studio Zeilhelden met Classe Mini zeilers Christa ten Brinke en Sander van Doorn

Sander van Doorn kan dit jaar de elfde Nederlander worden die de Mini Transat vaart. Bij GWV de Vrijbuiter sprak Zeilhelden met hem en Christa ten Brinke, de enige Nederlandse vrouw die de Mini Transat heeft gevaren.

De Mini Transat start op 1 oktober vanuit La Rochelle en dit jaar doet er weer een Nederlander mee. De Mini Transat wordt gezien als de ultieme test voor solozeilers: De grootste race voor de kleinste bootjes. Ongeveer 4000 mijl (dit jaar met een tussenstop op Las Palmas) van Frankrijk naar Martinique. Helemaal alleen op een zwaar overtuigde boot van 6,5 meter de oceaan over.

Voor de feitencheckers onder ons, hier de namen en jaartallen van alle Nederlanders die gestart zijn in de Mini Transat. Onder de tien Nederlandse zeilers die hem eerder hebben gevaren is er zelfs 1 die hem zelfs drie keer heeft gevaren!

Hans Bouscholte, 1993 (mast gebroken in Golf van Biskaje)
Sander Bakker, 2001
Lucas Schröder, 2007/2011
Koen van Esch, 2007
Jelmer Bouw, 2007
Robert Rosen Jacobson, 2009/2011/2013
Ysbrand End, 2011
Christa ten Brinke, 2011
Florian Lakeman, 2015 (opgegeven na eerste etappe)
Dimitri Simons, 2015

Reacties

Reacties