Olympiërs vieren 100 jaar Regenboog


Het was in 1917 dat uit een prijsvraag van de KVNWV (de voorloper van het Watersportverbond), de Regenboog is ontstaan. Toen had de ontwerper G. de Vries Lentsch Jr. nooit kunnen bedenken dat 100 jaar later het eeuwfeest van deze koningsklasse gevierd zou worden. Op uitnodiging van de Regenboogclub zijn ook (oud-) olympiërs uitgenodigd om op het water de strijd aan te gaan. Op Facebook een mooi videoverslag van de dag. Hier in dit filmpje geeft Martin Heineke (meervoudig winnaar in de Regenboog) een paar tips aan Lobke Berkhout (olympisch zilver en brons). Zo lukt het misschien om Henk Bergsma (Regenboogzeiler en voorzitter van de KWVL) voor te blijven.

(Veel dank aan Teunis van der Poel van het Watersportverbond voor de dronebeelden en het filmen van het interview)

Reacties

Reacties