De Eenzame Noord voor de eerste keer

IMG_20170416_005619_170

Vijftig mijl van Almere naar Broekershaven en weer terug. Het was 30 jaar geleden een uit de hand gelopen weddenschap die aan de basis stond van de Eenzame Noord Race. Ondanks dat ik al 17 jaar verschillende wedstrijden vaar, was dit een race die mij nooit trok. Super vroeg opstaan. Hele dag in je eentje varen. Niks voor mij. Geef mij maar een middag een up-down zeilwedstrijden varen.

Op de jachthaven zelf zijn genoeg leden die het ook een keer hebben gedaan, maar allemaal vinden ze het knap dat ik het alleen ga doen. Sinds een aantal jaren is het ook mogelijk om het met zijn tweeën te varen. Sommige mensen houden nou eenmaal van samen zeilen in de plaats van alleen. De Eenzame Noord wordt mijn eerste solo ervaring. Ik heb geen solo-wedstrijdervaring of ervaring met lange tochten. Alleen een middagje varen op het Gooimeer, alleen.;-)

Dit veranderde begin 2015. Ik wilde de Zeilcommissie helpen met organiseren van zeilwedstrijden en evenementen. Dat betekende dus ook de Eenzame Noord Race. Nadat ik de race van dichtbij heb meegemaakt, waaronder tijden noteren en foto’s maken bij het keerschip begon het toch te kriebelen. Ik wilde ook meedoen! Vooral om te bewijzen dat ik het in mijn eentje kan en goed kan varen. In 2016 zou ik ook meedoen maar helaas was er te weinig wind. Daardoor ik geen kans gehad om mijzelf te bewijzen.

Dit jaar hoop ik op veel tegenstanders die ook de Solo race gaan meedoen!

Steven Stoffers

Reacties

Reacties